Mitropoliti Mihailo: Kisha Fashiste Serbe duhet të gjykohet në Hagë

Mitropoliti  i Kishës Ortodokse Malazeze, Mihailo (Mirash Dedeiç), në një intervistë për të përjavshmen kroate “Hrvatski tjednik”  ka thënë se që Kisha Ortodokse Serbe duhet të gjykohet në Hagë.

Dedeic tha se Mitropoliti serb Amfilohije thërret të keqen dhe urrejtje ndaj shqiptarëve, kroatëve, malazezëve dhe boshnjakëve.

“Për çfarë drejtësie po i referohet ai, luftëtarve kundër muslimanëve dhe katolikëve, kush do t’i “shëron plagët” në luftërat në Bosnjë, Kroaci dhe Kosovë ? Në vend që të dënon kriminelët serbë të dënuar nga Tribunali i Hagës, ai i bën ata heronj, dhe përsëri thërret të keqen dhe luftën, kështu që do të ishte e udhës që Tribunali i Hagës ta gjykonte Kishën Serbe”, tha Dedeic. për mitropolitin serb Amfilohije.

Burim: https://www.fmimages.net/mitropoliti-i-malit-te-zi-kisha-fashiste-serbe-duhet-te-gjykohet-ne-hage/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

code