A KENI HENGER ENDE SIVJET LAKNOR ME HITHA?

Shkruan:
Xhafer Shatri

O dashamirë!
Miq e mikesha!

Tregomeni drejt:

A KENI HENGER ENDE SIVJET LAKNOR ME HITHA?

pikëpamjen time, specialiteti më i mirë shqiptar është laknori me hitha.

Por ky specialitet e ka një histori të dhimbshme:

Para 78 vitesh, e dimrin e vitit 1946/1947, shumë shqiptarë kanë vdekur urie, sepse Serbia dhe Rusia ua morën çdo gjë që kishin; drithin në hambar, miellin në magje, tinarët me bylmet, krejt kafshët shtëpiake, pemët e perimet…

Në pranverë të vitit 1947 shqiptarët shpëtuan falë hithave; një grusht miell i perzier me hitha te zieme.

Mos gaboni me i harru’ kurrë hjekat e të parëve tanë dhe sidomos krimet e Serbisë!

Shkrimi është i mbrojtur, në rast kopjimi duhet të shënohet burimi dhe të mos ndryshohet përmbajtja e tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*