Kthimi i Amerikës

Shkruan:
Xhafer Shatri

Pas 13 vitesh Amerika po kthehet në Kosovë.

Po të mos shkonte dje në Bruksel i derguari i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Eskobar, kurrëfarë marrëveshjeje nuk do të kishte.

Te gjithë ata që marrin vesh nga politika e dijnë këtë. Natyrisht, pos helaçeve të Kosovës.

Por këtyre, funksionari i lartë amerikan, Escobar, ua këputi smirën përgjysmë:

“Është e drejtë e qeverisë së Kosovës që të zbatojë reciprocitetin. Roli i KFOR-it nuk është të marrë kompetencat e autoriteteve vendore por të sigurohet funksionimi i rregullt i pikave kufitare…”

Natyryisht se nuk ka vend për eufori. Autoritetet e Kosovës duhet të jenë me këmbë në tokë.

Tash radha po i vjen Kryereciprocitetit:

SERBËT NË KOSOVË NUK MUND TË KENË ASNJË TË DREJTË MË SHUMË SE SA SHQIPTARËT QË JETOJNË PREJ SHEKUJSH NË TOKAT E TYRE, NË KOSOVËN LINDORE.

Shkrimi është i mbrojtur, në rast kopjimi duhet të shënohet burimi dhe të mos ndryshohet përmbajtja e tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*