Mikel Stak Mirdita

Ne foto, Mikel Stak Mirdita, Prishtinë- Stak Mirdita u dogjë/pjekë për se gjalli ne furrë, nga serbët, me 24 Nëntor 1944.

Përkujtim!

Stak Mirdita n’Prishtinë

u dogjë/pjekë për se gjalli nga bolshevikët ne furrën e Savës, me 24 Nëntor 1944.
Të njajtën ditë u vranë edhe 5 të tjerë nga e njajta familje.
Me rastin e rrënimit të kishës se Stakajve me 1957 (perballë Grand Hotel, mu aty ky asht lapidari i Zahirit), ASNJË punëtor shqiptar nuk ka marrë pjesë në rrënim.Asnjë! Kanë refuzu punën… me 1957!
Thonë familjarët se gjatë maltretimeve shtazarake dhe djegjes per se gjalli – nuk e ka lëshu as ma t’voglin zá.
Jo rastësisht, ky masakër ka ndodhë jo larg vorrit te Imzot Pjeter Bogdanit, gjeneralit te ushtrisë shqiptare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*